Opinie

Jesteś zadowolony z naszych usług? A może nie jesteś? W tym miejscu możesz napisać, co o nas sądzisz. Za wszystkie opinie serdecznie dziękujemy!

Wszystkie opinie są prawdziwe

Wszystkie poniższe opinie są prawdziwe i pochodzą od naszych klientów. Nie dopisujemy i nie usuwamy żadnych opinii. Nie publikujemy (poza wyjątkami) opinii, których autorami nie są nasi klienci.

UWAGA: Prosimy nie mylić naszego biura z firmami, o podobnej nazwie. Nasza siedziba znajduje się w Londynie i obsługujemy wyłącznie klientów, którzy pracują lub pracowali w Wielkiej Brytanii. Właściwa pisownia nazwy: „TAXPOL LTD”, „TAXPOL”, „Taxpol Ltd”, „Taxpol” – BEZ MYŚLNIKA!

Aby dodać opinię przewiń stronę w dół.

  1. Magdalena

    Date: 03/05/17

    Szybko, rzetelnie, fachowo, przystępna cena. Skorzystam ponownie z całą pewnością.

  2. Joanna

    Date: 21/02/17

    serdecznie polecam, skuteczny kontakt, miła obsługa, otrzymałam zwrot po 2 miesiącach. Szczere podziękowania dla pani Anety Adamowicz za tak fachową obsługę klienta.

  3. Monika

    Date: 28/01/17

    Bardzo fachowa, mila i rzetelna obsluga. Profesjonalizm na najwyższym poziomie. Szczególnie dziękuje Pani Elżbiecie. Na pewno skorzystam z Pani usług w przyszłym roku. Bardzo dziękuję i pozdrawiam. Gorąco polecam!

  4. Wojciech

    Date: 07/01/17

    Bardzo polecam tą firmę. Szybko i fachowo, bardzo dobry kontakt. Jeszcze raz dziękuję. Jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam.

  5. kamil

    Date: 25/12/16

    Po przesłaniu do firmy dokumentacji dodatkowy kontakt nie był konieczny firma rzetelnie wykonuje swoją prace.
    Podziękowania firmie taxpol.

  6. Piotr

    Date: 28/10/16

    Bardzo polecam te firmę. Szybko i fachowo, bardzo dobry kontakt, zwrot podatku dostałem bez żadnych problemów. Napewno bede korzystał z tej firmy w przyszłości

  7. Janusz Godlewski

    Date: 02/08/16

    Pierwszy raz skorzystałem z Polskiej obsugi i jestem mile zaskoczony.Bardzo dobra komunikacja i szybkie rozliczenie.Nie wspomnę o uprzejmości i miłej rozmowie.Cena konkurencyjna,polecam wszystkim i korzystajcie z tej firmy.

  8. Artur

    Date: 02/06/16

    Otrzymalem przelew od HMRC. Jestem zadowolony z Panstwa uslug. Dziekuje za wszystko i Pozdrawiam Cieplutko.

  9. Lidia

    Date: 29/04/16

    Z całego serca pragnę Podziękować Pani oraz całemu zespołowi, który był zaangażowany w pomoc dla mnie. Jeszcze raz bardzo dziękuję i życzę samych sukcesów.

  10. Bogdan

    Date: 26/04/16

    Bardzo profesjonalna obsługa. Gorąco polecam biuro i miłą obsługę .Pozdrawiam cały zespół.

  11. Niezadowolony

    Date: 03/02/16

    Nie polecam biura firmy Tax-Pol we Wrocławiu. W maju 2015 roku dostałem informację, że wszystkie dokumenty do kindergeld są już skompletowane i zostaną niezwłocznie wysłane do urzędu po opłaceniu należnej firmie Tax-Pol prowizji. W czerwcu wpłatę otrzymali. Od tego czasu kilkakrotnie dzwoniłem do nich, żeby dowiedzieć się kiedy będą wypłacone pieniądze. Zawsze dostawałem odpowiedź, że jeżeli z Niemiec nie przychodzą powiadomienia, to trzeba czekać, bo taki jest czas oczekiwania. W styczniu tego roku ponownie zadzwoniłem i okazało się, że wniosek nie został w ogóle wysłany bo brakuje jednego dokumentu. Tyle razy dzwoniłem i nikt mnie o tym nie poinformował.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 03/02/16

      Dzień dobry. Niestety, nie możemy Panu pomóc, ponieważ z firmą Tax-Pol we Wrocławiu nie mamy nic wspólnego. Chętnie zaprosiłbym Pana do skorzystania z naszych usług, ale nie zajmujemy się zwrotami podatku z Niemiec, a wyłacznie z UK. Pozdrawiam i życzę powodzenia w szybkim rozwiązaniu sprawy.

  12. stanislaw

    Date: 20/01/16

    biuro podatkowe ok, od 3 lat rozliczam SE, nigdy nie bylo problemu, ale ostatnio utrudniony kontakt, czekam na odpowiedz na emaila juz 3 dni( w mojej ocenie niedopuszczalne) w waznej dla mnie sprawie, zastanawiam sie nad zmiana firmy.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 21/01/16

      Panie Stanisławie, dziekuję za opinię. Przepraszam, że czeka Pan na odpowiedź nieco dłużej niż zazwyczaj. Proszę o wyrozumiałość. Jest druga połowa stycznia, koniec roku podatkowego. Mamy bardzo, bardzo dużo pracy, ogromną ilość e-maili. Priorytetem w tej chwili są rozliczenia podatkowe, bo czas nagli. W innych sprawach odpisujemy tak szybko, jak tylko to możliwe. Myślę, że jutro otrzyma Pan odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.

  13. SK

    Date: 07/01/16

    Jestem bardzo zadowolony z usług księgowych TAXPOL. Bardzo dobra komunikacja, pełen profesjonalizm, formalności załatwione na czas, koszt wg cennika,

  14. SA

    Date: 01/12/15

    Zwrot podatku otrzymałem po około 2 m-c. Opłata zgodna z cennikiem. Miła i kompetentna obsługa. Pozdrawiam p. Elę Rabiegę.
    S. Araskiewicz

  15. Monika

    Date: 12/11/15

    Serdecznie dziekuje za szybkie rozliczenie. Przyznam,iz jestem pod wrazeniem waszych uslog.

  16. Jadwiga

    Date: 07/10/15

    Witam! Otrzymałam czek z kwotą zwróconego podatku. Dziękuję za pomoc i profesjonalną usługę całemu zespołowi Taxpol. Pozdrawiam!

  17. Andrzej

    Date: 06/06/15

    Polecam zdecydowanie! Profesjonalna obsluga. Wszystko zalatwione jak nalezy. Czasem tylko ciezko sie dodzwonic. Pani Elu dziekuje za pomoc i porade. Prawdopodobnie z rok skorzystam znowu. Pozdrawiam serdecznie!

  18. ilona

    Date: 12/05/15

    Witam jestem rozczarowana działaniem firmy . W dniu dzisiejszym zadzwoniłam kolejny raz do firmy z informacją że otrzymałam z urzędu z UK tax calkulation i że moje pięniądze zostały wysłane do banku Barclays -gdzie konta nie posiadam ponieważ jestem w Polsce od 8 miesięcy -pani z biura oczywiście się nie przedstawiła na zadane pytanie czemu ten bank a nie konto polskie poirytowana odpowiedziała że może za 5-6 tygodni te pieniądze znajdą się na moim koncie -co jest wierutny absurdem ponieważ już w kwietniu zostały przelane na konto nie wiem czemu Barcklays a tak to powinnam im przesłac te moje dokumenty do biura we Wrocławiu -mam pytanie za co firma bierze opłaty .Cierpliwie czekam na moje pieniądze jeśli nie to idę do prawnika

    • Taxpol Ltd.

      Date: 14/05/15

      Pani Ilono, jak wynika z treści komentarza, jest Pani klientką firmy Tax-Pol z Wrocławia. Otrzymujemy wiele komentarzy od klientów tamtej firmy, którzy przez pomyłkę piszą do nas. Nie pozostaje mi nic innego, jak powtórzyć: – Biuro ksiegowe TAXPOL (Taxpol Ltd) ma swoją siedzibę w Londynie i nie ma nic wspólnego z firmą Tax-pol we Wrocławiu. W przyszłym roku, jeśli będzie taka potrzeba, zapraszam do nas. HMRC wypłaci Pani zwrot podatku bezpośrednio na Pani konto lub wyśle czek na Pani adres. My Pani pieniędzy nawet nie zobaczymy.

  19. adam

    Date: 07/05/15

    Bardzo dobre biuro. Profesjomalna obsluga I nieskie ceny. Polecam!!

  20. leszek

    Date: 18/02/15

    serdecznie pozdrawiam mile panie z taxpol.chcialbym podziekowac za za piekne zalatwienie spraw zwiazanych z moja firma jak rowniez wiedze i szybkosc zorganizowania sie do mnie .mimo mojego spoznienia mile panie sprawily ze wszystko zostalo slicznie ogarniete.w podziekowaniu sympatyczny Leszek .

  21. tomwojt1

    Date: 14/02/15

    ja jestem bardzo nie zadowolony od trzech tygodni wydzwaniam do biura pisze .nikt nie odbiera nie odpisuje ,i nadal nie wiem co się dzieje z moją aplikacją.Ja czekam od listopada moi znajomi wysyłali przez ino firmę w styczniu i mają kase na kontach.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 19/02/15

      Jesteśmy w stałym kontakcie zarówno z Panem jak i z HMRC. Wszystkie dokumenty dotyczące Pana sprawy zostały wysłane do Urzędu 27 listopada. Niestety, część z tych dokumentów nie została przez Urzęd zaewidencjonowana (zgubione?). Wysłaliśmy dodatkowe kopie. Robimy wszystko, co w naszej mocy, aby otrzymał Pan zwrot jak najprędzej. HMRC daje sobie czas na wyjaśnienie sprawy do 27 lutego. Proszę pamiętać, że to nie Taxpol, ale HMRC decyduje ostatecznie o terminie i wysokości zwrotu. Nie bierzemy też odpowiedzialności za ewentualne opóźnienia oraz błędy Urzędu. Takie przypadki jak ten niestety się zdarzają. Rzadko, ale sie zdarzają. 3 miesiące oczekiwania to nie jest ogromna katastrofa. Proszę cierpliwie czekać i pozwolić sprawie toczyć się odpowiednim trybem.

  22. Krzysztof

    Date: 12/02/15

    2014-09-16. Od tego czasu czekam na zwrot podatku dzis mamy 2015-02-12. Ile mam jeszcze czekać?

    • Taxpol Ltd.

      Date: 14/02/15

      Zwrot wykonany. Wyjaśnienie przyczyn dłuższego oczekiwania wysłaliśmy na e-mail.

  23. Agata

    Date: 18/12/14

    Dziękuję pani Elu za rozliczenie i porady. Miła i profesjonalna obsługa oraz szybki kontakt. Za rok skorzystam ponownie. Polecam.

  24. OniWiedząKto

    Date: 06/11/14

    Nie dziwią Was same dobre opinie? Wszystko profesjonalnie? tak, profesjonalne oszustwa. 40 % prowizji, 8 miesięcy czekania na zwrot, od wydania decyzji z urzędu skarbowego 6 miesięcy, trzymanie pieniędzy na lokatach, najniższy zwrot w historii mojej pracy za granicą dzięki pomocy tej firmy. NIE POLECAM NIKOMU.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 09/11/14

      Bardzo nam przykro, ale nie jest Pan/Pani naszym klientem. Nie pobieramy procentowej prowizji, tylko stałą opłatę (obecnie 55 funtów). Nie każemy też czekać na zwrot miesiącami, ponieważ zwroty klientów nie trafiają z reguły w ogóle na nasze konto. Prosimy sprawdzić uważnie z usług jakiej firmy Pan/Pani korzysta. Następnym razem zapraszamy do nas.

  25. adrian

    Date: 18/09/14

    Super obsluga profesjonalizm szybkosc korzystam od kilku lat i nie zmienie na zadne inne pozdrawiam

  26. Justyna

    Date: 12/07/14

    Zadowolona!
    Od biura mieszkam 3 godziny drogi, mam obecnie male dziecko i dojazdy tak daleko nie byly mi na reke. Dla Pani Kasi to nie byl problem, zalatwilysmy wszystko po przez e-maile! Mieszkam w Angli juz 10 lat, kozystalam z uslug innych biur, ale Pani jest najleszsza!
    Szybka i profesjonalna usluga, fajny i przyjazny kontakt, tanie uslugi! POLECAM!!!!
    Dziekuje bardzo Pani Kasiu 🙂

  27. Bartosz

    Date: 11/05/14

    Bardzo zadowolony! Biuro na Stratford i Pani Monika bardzo miła i profesjonalna obsługa. Zwrot podatku w tydzień czasu. Tanie ceny usług. Dziękuję

  28. Krzysztof

    Date: 06/04/14

    Pełen profesjonalizm, super szybka obsługa czyni Wasze biuro numerem 1 na rynku tego typu usług. Gorąco polecam wszystkim powierzenie swoich spraw firmie TAXPOL !!!!! 🙂

  29. Jacek

    Date: 04/02/14

    Bardzo dobra i profesjonalna usługa, drugi rok juz korzystam z usług biura Taxpol. Wszystko profesjonalnie, szybko i cena na odpowiednim poziomie.
    Nigdy nie musiałem odwiedzać biura, wszystko załatwione poprzez email albo listownie. Podziekowania dla pani Kasi.
    Polecam kazdemu zainteresowanemu, napewno skorzystam w następnym roku rozliczeniowym. Pozdrawiam.

  30. Janusz

    Date: 24/01/14

    Super najlepsze biuro w Londynie !!!!!!!!!! Super ceny, świetny kontakt i naprawdę bardzo szybkie realizacje rozliczeń 🙂 Gdyby nie TAXPOL to był bym teraz wole nie mówić gdzie 🙂 POLECAM :):):)

  31. iras

    Date: 24/01/14

    super biuro szybka i fachowa obsługa .graco polecam jestem zadowolony

  32. Anna

    Date: 27/09/13

    Przemiła i profesjonalna współpraca na najwyższym poziomie. Pani Ewelina oraz Pani Kasia zawsze chętnie udziały porady i służyły pomocą. Na pewno w przyszłym roku skorzystam z ich usług. Polecam wszystkim.

  33. Dorota

    Date: 25/09/13

    Super obsluga,jestem zadowolona,polecam,sprawy sa zalatwione profesjonalnie .Pozdrawiam :)Dorota

  34. Kamil

    Date: 10/07/13

    Serwis 1 clasa, na rozliczenie czekalem 7 dni!!! TAX-POL 100% NA PLUS!!!

  35. Anna

    Date: 09/07/13

    Bardzo profesjonalna i miła obsługa. Biuro jest naprawdę kompetentne, a przy tym dostępne cenowo. Do tego bardzo dobry kontakt i cierpliwość w odpowiadaniu na moje pytania!

    Na mój zwrot podatku czekałam około 5 – 6 tygodni. Obyło się bez żadnych problemów. Bardzo dziękuję pani Agato! 🙂 I gorąco polecam innym!

  36. malwina

    Date: 08/07/13

    Widzę, że firma dba o pozytywne komentarze, szkoda, że musi za to płacić podstawianym osobom, nie trzeba geniusza, żeby się domyślić po tych przesłodzonych opiniach !
    Ja jestem nie zadowolona ponieważ, Pan z którym rozmawiałam telefonicznie zapewniał mnie że prowizja wynosi 7% w przypadku wyższej kwoty, którą ja przekraczałam, więc mieściłam się bez problemu w tych 7% netto. Jednak tak naprawdę pobrano mi prowizję 25% !!!!!!! Czytając wnikliwiej fora znalazłam, że tak naprawdę pobierana jest opłata stała 80 funtów. Tax-pol to dla mnie firma w której beszczelnie wprowadza się ludzi w błąd byle by napędzić sobie klientów.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 09/07/13

      Pani Malwino, wszystkie nasze komentarze są prawdziwe, nikomu za nic nie płacimy, nie piszemy też ich sobie sami (choć niestety wiele firm tak robi). Z treści komentarza wnioskuję, że skorzystała Pani z usług firmy Tax-Pol z siedzibą w Polsce. Przypominam, że nie mamy z tamtą firmą nic wspólnego. Takie przypadki jak Pani, zdarzały się już wcześniej, proszę zerknąc na niektóre komentarze pod koniec strony. Firm o nazwie Taxpol lub Tax-Pol istnieje na świecie kilka (w Polsce wiecej) i są to firmy z reguły całkowicie niezależne i niczym z sobą nie zwiazane. Większośc z nich zajmuje się niestety podatkami, przez co łatwo o pomyłkę. W przyszłości proszę dokładnie sprawdzać, z usług jakiej firmy Pani korzysta. I zapraszam oczywiście do nas.

  37. Marian

    Date: 03/07/13

    Dziękuję Pani Agacie za zaangażowanie się w rozwiązanie mojej niełatwej sprawy podatkowej.

  38. Tomasz Kwiatkowski

    Date: 03/07/13

    Jestem zadowolony z usług biura taxpol, bo HM chciało ode mnie jakichś chorych pieniędzy z powodu b… ałaganu u siebie, a pani Agata zajęła się tą sprawą, choć nie było to łatwe. HM parę razy przysyłało mi listy z bezczelnymi żądaniami 🙂 Ale w końcu przysłali pismo, że ich żądania są anulowane. Spokojnie mogę polecić to biuro 🙂

  39. Patryk

    Date: 01/07/13

    Jestem zadowolony bardzo szybki zwrot podatku mila obsluga polecam 🙂 i dziekuje

  40. tomasz

    Date: 26/06/13

    Firma jest po prostu SUPER.
    Profesjonalizm PELNY.
    SZCZERZE POLECAM.

  41. Łukasz

    Date: 05/06/13

    Dziękuję za profesjonalną obsługę oraz szybkie załatwienie mojej sprawy! Całą moją sprawę załatwiałem z Taxpol za pomocą drogi internetowej i za każdym razem otrzymywałem odpowiedzi na moje pytania w trybie natychmiastowym. Jestem zadowolony. Polecam serdecznie!

  42. saz

    Date: 28/02/13

    Zdecydowanie polecam.
    Profesjonalna obsługa od razu zostałem poinformowany o ryzyku związanym z moją sprawą. Mimo to zdecydowałem się na kontynuację postępowania odzyskania nadpłaconego podatku.
    Zwrot został przyznany. Jestem w pełni zadowolony z pracy biura i obsługi mojej sprawy.

  43. Mirek

    Date: 26/01/13

    Pani Ewelino!!!
    Jestem pelen podziwu dla Pani profesjonalizmu.
    Polecam!!!!

  44. Artur

    Date: 25/01/13

    Po raz kolejny korzystam z usług biura i po raz kolejny przyznaję pięć gwiazdek za profesjonalizm. Bardzo dziękuję Pani Ewelinie za świetny kontakt i expresowe załatwienie mojej sprawy.

  45. PAWEL

    Date: 21/01/13

    MILA SZYBKA OBSLUGA PELEN PROFESJONALIZM DZIEKUJE

  46. PAWEL

    Date: 21/01/13

    MILA I SZYBKA OBSLUGA SWIETNA KOMUNIKACJA DZIEKUJE

  47. Kazik

    Date: 10/01/13

    Dziekuje Pani Ewelinio, za pomoc i szybkie załatwienie w mojej sprawy. Taxpol jest naj lepsza firma w tej brazy polecam!!!

  48. Zenon

    Date: 30/11/12

    Doskonala profesjonalna obsluga ,,,, swietna komunikacja ,,, do uslyszenia w przyszlym roku

  49. Natasza

    Date: 28/11/12

    Polecam, jestem bardzo zadowolona, miła,profesjonalna pomoc, szybkie załatwianie spraw, bardzo dziękuję.

  50. Agnieszka

    Date: 09/11/12

    Bardzo fachowa, mila i rzetelna obsluga. Profesjonalizm na najwyzszym poziomie. Szczegolnie dziekuje Pani Ewelinie za pomoc i zaangazowanie. Napewno skorzystam z Pani uslug w przyszlym roku. Bardzo dziekuje i pozdrawiam. Goraco polecam!

  51. karol

    Date: 13/10/12

    ja już czekam od czerwca na zwrot podatku dostalem juz opgaff a pieniedzy jak nie bylo tak niema nie wiem co sie dzieje ze ,to trwa tak dlugo niby czekaja na przelew lecz nie wierze ze,to jest takie dludie i monotonne inni chwala lecz ja jeszcze nic nie wiem pozyjemy zobaczymy w kazdym badz razie pieniedzy jak nie bylo tak nie ma
    pozdrawia Karol

    • Taxpol Ltd.

      Date: 16/10/12

      Panie Karolu, sprawdziliśmy i niestety wychodzi na to, że nie jest Pan naszym klientem. Proszę sprawdzić dokładnie z usług jakiego biura Pan korzysta.

  52. Przemas

    Date: 14/08/12

    Jestem bardzo zadowolony z uslug i polecam!!!

  53. Ivan

    Date: 13/08/12

    I would like to thank Taxpol, specially Ewelina who help me with all the documents and the proccess with my business accounting.
    Brilliant service received and highly will recommend my friends and family.
    Thank you very very much…

  54. anonim

    Date: 27/07/12

    Firma bardzo rzetelna, profesjonalne podejście do klienta. Wszystko załatwione sprawnie i bezproblemowo. Zwrot otrzymany po około tygodniu.
    Gorąco Polecam.

  55. Adam

    Date: 13/07/12

    Najlepsza firma w Londynie . Nie traccie czasu w innych biurach. Miła i profesjonalna obsluga .Podatek otrzymalem po tygodniu . Goraco polecam
    Pozdrowienia dla Pani Eweliny

  56. michal

    Date: 29/06/12

    profesjonalna i bardzo mila obsluga zwrot po tygodniu;) POLECAM

  57. bartłomiej

    Date: 27/05/12

    witam, dziękuje za rozliczenie zwrotu podatku bardzo miła obsługa , polecam taxpol ltd pozdrawiam

  58. KATARZYNA

    Date: 08/03/12

    WITAM!!!DZIEKUJE PANI JUSTYNIE JANIAK ZA SZYBKIE ZALATWIENIE MOJEJ SPRAWY.WNIOSEK O WORKING TAX CREDIT I CHILD TAX CREDYT ZLOZONE 07.02.2012 I JUZ JEST DECYZJA O PRZYZNANYCH BENEFITACH ORAZ PIENIAZKI NA KONCIE.BIURO GODNE NAJWYZSZEJ OCENY ))))) NA PEWNO BEDE KORZYSTALA Z ICH USLUG W PRZYSZLOSCI ORAZ POLECALA ZNAJOMYM.POZDRAWIAM

  59. Artur

    Date: 02/03/12

    Bardzo miła i profesjonalna obsługa, rozliczenie self-employed załatwione ultra szybko.Od chwili dostarczenia wszystkich dokumentów pani Ewelinie do momentu pojawienia się na moim koncie zwrotu nadpłaconego podatku, minęło zaledwie 6 dni!!! Na pewno będę ich klientem w przyszłości. Dziękuje i pozdrawiam.

  60. Dłutek

    Date: 03/02/12

    Dzien dobry,
    Wielkie podziekowania dla Pani Kariny za ogromną pomoc w rozwiazywaniu moich problemow z Revenue. Dziekuje za jej zaangażowanie w mojej sprawie. Moja sprawa jest jeszcze w toku do jej zakończenia brakuje niewiele ale czekam na jej pomyślne zakończenie. Wierze ze tak będzie, dzieki zaangażowaniu, doswiadczeniu i profesjonalizmowi Pani Kariny. Z całą pewnością firmę tę można polecić.
    Dziekuję i pozdrawiam serdecznie

  61. Bartosz

    Date: 31/01/12

    Gorąco polecam!!!Firma pomogła mi błyskawicznie odzyskać należny mi zwrot podatku,oraz pomogła zakończyć prowadzenie własnej działalności gospodarczej w którą zostałem nie świadomie wprowadzony.

  62. Marcin

    Date: 20/01/12

    Ogromny profesjonalizm i bardzo sprawna obsługa.
    Rozliczałem się będąc w Polsce. Wszystko poszło szybko i gładko. Gorąco polecam.

  63. Aneta

    Date: 16/11/11

    Firma godna polecenie,miła i profesjonalna obsługa,na zwrot czekałam 3 tyg. Polecam wszystkim,i dziękuję bardzo!!! Serdecznie pozdrawiam.

  64. Łukasz

    Date: 09/09/11

    Jestem bardzo zadowolony z usług tej firmy.Osoby tam pracujące to prawdziwi profesjonaliści. Polecam

  65. maciej i agnieszka

    Date: 07/09/11

    Po latach przepracowanych w UK udało nam się odzyskać podatek będąc już w Polsce. Zadowolenie nasze jest ogromne, profesjonalne podejście pań tam pracujących z przemiłym kontaktem i dobrą skutecznością jest warte polecenia.
    Dziękujemy i pozdrowienia z Polski
    Maciej i Agnieszka

  66. Tadeusz Gorski

    Date: 19/08/11

    W Taxpolu rozliczałem się pierwszy raz i wiem, ze dobrze trafiłem. Po tygodniu miałem juz pieniadze ze zwrotu podatku na koncie 🙂 Bardzo miła i profesjonalna obsługa! Oczywiście polecam! Pozdrawiam

  67. Katarzyna

    Date: 11/04/11

    Ocena jak najbardziej pozytywna . Szybka , miła i profesjonalna obsługa . Byłam informowana na bieżąco co sie dzieje z moimi dokumentami . W tym roku również skorzystam z usług biura . Polecam jak najbardziej !
    Pozdrawiam wszystkich pracowników 🙂

  68. tomasz

    Date: 31/03/11

    Profesjonalny i bardzo mily serwis, sprawa nie byla latwa, ale zostala zalatwiona szybko, szczegolnie pozdrawiam i dziekuje pani Kasi:)

  69. renata

    Date: 28/03/11

    To jest niesamowite, Wasze biuro zostało mi polecone przez znajomego i naprawde jestem mu za to wdzięczna:)
    moje sprawy łatwiła inna księgowa przez ponad pół roku i ciągle byłam na początku łatwienia a to brak czasu a to chora ato znowu jedzie do polski a w TAXPOL od początku wszystko trwało zaledwie 3 tygonie. Dziękuje bardzo Pani Kasiu:)
    pozdrawiam i jak najbardziej polecam:)

  70. Robert Dudek

    Date: 23/03/11

    witam. Chcialbym bardzo polecic wszystkim ktorzy nie maja potrzebuja rzetelnej i profesjonalnej pomocy i obslugi co do zwrotu podatku .Jestem bardzo zadowolony z e wspolpracy z Taxpol ,dzieki duzej pomocy pani Justyny ,choc nie ukrywam mailem spore problemy z odzyskaniem p45 od pracodawcy pani Justyna zajela sie tym od obylo sie bez problemow..Mila i rzetelna obsluga!polecam wszystkim Taxpol!!.Robert Dudek Evesham

  71. Przemek

    Date: 22/03/11

    Polecam – uzyskałem zwrot podatku marynarskiego (w ramach SED). Trochę to trwało, ale po części sam sobie jestem winien plus znany mi z wcześniejszego okresu bałagan w HMRC (miałem wyzsze oczekiwania względem tej instytucji). Wszelkie wątpliwości wyjaśniane na bieżąco przez email.
    Szkoda tylko przewalutowania GBP na PLN przed wysłaniem zwrotu na konto w Polsce. Jestem w plecy około 2000 zł 🙁 Formularz zgłoszeniowy powinien zawierać opcję waluty przelewu szczególnie, że skazane przeze mnie konto było prowadzone w GBP.
    Co do zasady ocena 4/5.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 22/03/11

      Dziękuję i najmocniej przepraszam. Formularz zgłoszeniowy został odpowiednio zmieniony.

  72. Ivan

    Date: 02/03/11

    Dziękuje dla Pani Karina i Justyna.
    Dostałem zwrot po niecałe 2 tygodnie.
    Dziękuję za szybkie i miła obsługę.
    Jestem bardzo zadowolony i Będę państwa firmę polecać.
    Ivan

  73. renata

    Date: 28/02/11

    Witam serdecznie Wasza firma została mi polecona, i dopiero do Was dołącze ale Mój znajomy jest BARDZO ZADOWOLONY z Waszych usług i mam nadzieję że mi też pomożecie:)
    pozdrawiam

  74. rafal-jelenia gora

    Date: 26/02/11

    supr firma -profesjonalisci ,bardzo jestem zadowolony i polecam wszystkim napewno nie bedziecie rozczarowani. wszystko doprowadzaja do konca i moze to troche trwac ale bedzie zalatwione pozytywnie.profesjonal.jeszcze raz bardzo dziekuje i pozdrawiam.rafal jelenia gora.

  75. Grazyna

    Date: 20/02/11

    Polecam,bardzo szybko otrzymalam zwrot podatku i na dodatek zalatwilam to nie wychodzac z domu:)
    Ceny przystepne.
    Z pozdrowieniami dla pracownikow.

  76. dawid

    Date: 29/01/11

    ja jeszcze nie moge wyrazic swojej opini poniewaz dopiero bede korzystal z uslug tej firmy za to moja znajoma byla bardzo zadowolona..na marginesie widze ze sporo osob myli firme poniewaz jest jescze inny tax pol…z tego co mi wiadomo zawodny..NIE MYLCIE LIPNEJ FIRMY Z DOBRA!:)A dla tego tax pol-u 5..

    • Taxpol Ltd.

      Date: 01/02/11

      Miło słyszeć. Dziękuję

  77. WŁODEK

    Date: 06/01/11

    Sprawa z którą się zwróciłem dotyczyła WORK TAX CREDIT nie wyplaconego przez 2 lata .W odzyskaniu pomogła mi sympatyczna Karina, która zrobiła pierwszy krok i przetarła mi drogę. Obecnie odzyskałem wszystkie zaległości. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy Ocena 5

  78. Justyna

    Date: 16/11/10

    Fachowa I bardzo mila obsluga! Bardzo dziekuje Pani Karinie za pomoc I rzetelna porade. Polecam goraco TAXPOL!!!

  79. Ewa i Andrzej

    Date: 03/11/10

    Jesteśmy bardzo zadowoleni z usług firmy Taxpol,profesjonalna obsługa bez zbędnych formalności tym bardziej ,że jesteśmy już w Polsce i wszystko załatwialiśmy za pośrednictwem internetu.Bardzo dziękujemy Pani Katarzynie.
    Ewa i Andrzej Musiał

  80. Daniel

    Date: 02/11/10

    Serdeczne podziękowania dla pani Joanny Sienkiewicz ponieważ prowadziła moją sprawę profesjonalnie i zakończyła ją sukcesem. Podejście do klienta 100% pozytyw. Jeśli ktoś ma P60 to tylko do niej:) Co prawda na zwrot czekałem troszkę dłużej niż 3misiące ale wszystko się zgadza. Pozdrawiam!

  81. Bożena

    Date: 26/10/10

    Chcialabym serdecznie podziekowac Pani Karinie Wolnickiej za pomoc w rozwiazywaniu moich problemow z Revenue. Po pol roku koredspondencji z Revenue pozytywnie zakonczylismy moje problemy z urzedem. Bardzo sie ciesze z tego faktu, bo porazka mogla by mnie kosztowac tysiace funtow. Dzieki duzemu zaangazowaniu i profesjonalnosci pani Kariny, moge teraz spac spokojnie.

    Jeszcze raz dziekuje calemu biurowi i napewno bede was rekomendowala swoim znajomym!

    Pozdrawiam

    Bozena

  82. kamila

    Date: 13/10/10

    Polecam firme taxpol. pierwszy raz skorzystalam z uslug tej firmy do rozliczenia self employed i wiem ze juz bede korzystac co roku.Pani Kasia z cierpliwoscia odpowiadala na moj kazdy e mail z tysiacem pytan i wszystko dobrze wyjasnila.

  83. Izabela i Marcin

    Date: 13/10/10

    jesteśmy bardzo zadowoleni. Wszystko przebieglo bardzo zybko. Od wyslania do firmy dokumentow do otrzymania przez nas pieniedzy na konto uplynelo zaledwie 6 tygodni. POLECAM

  84. Andrzej

    Date: 07/10/10

    Świetna obsługa. Całość przebiegła bezproblemowo i przy minimalnym zaangażowaniu z mojej strony, czyli tak jak lubię:)

  85. Małgorzata

    Date: 06/10/10

    Jestem bardzo zadowolona z usługi Taxpol Ltd.Od złożenia wymaganych dokumentów do czasu uzyskania zwrotu podatku minęły zaledwie niecałe 3 tygodnie.Na pewno w przyszłości będę korzystała z usług tego biura.

  86. kafarek21

    Date: 10/09/10

    Jak coś załatwiamy w taxpolu to najlepiej rozmawiamy z kariną bo ta pani załatwia sprawe prosto i szybko pozdrawiam i polecam karine

  87. michas

    Date: 10/09/10

    Bardzo miła obsługa to raz a dwa szybkie załtwienie sprawy bardzo polecam korzystam od 2 latek i jestem bardzo zadowolony

  88. nick-u brak

    Date: 08/09/10

    Szybko i fachowo. Obsluguje mnie Pani Karina.
    Zostaje u niej do emerytury.
    Pozdrawiam

  89. Magda

    Date: 24/08/10

    Dziekuje bardzo 🙂 Zwrot podatku otrzymalam w 1,5 miesiaca 😀 Szybko i profesjonalnie a do tego mily kontakt 🙂 Sama pewno bym sie z tym meczyla i czekalabym dluzej 🙂 Polecam 🙂

  90. Seba

    Date: 24/08/10

    Dostałem zwrot po 3 miesiącach co prawda miało być troszku szybciej ale i tak jestem zadowolony i myślę ,że w przyszłości skorzystam z waszych usług! A więc polecam!!
    Pozdrawiam

  91. justyna

    Date: 16/08/10

    Nie jestem zadowolona z usług waszej firmy na zwrot podatku czekam już 7 miesiąc.Na początku obiecywano mi stały kontakt telefoniczny a już od kilku miesięcy nie dostaje żadnych informacji w mojej sprawie…Nikt nie odpisuje na moje maile a telefon ciągle jest zajęty.Czekam na jakąkolwiek informacje.Z góry dziękuję.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 16/08/10

      Pani Justyno, w istocie czeka Pani bardzo długo, bo od 27 lutego, czyli prawie 6 miesięcy. 16 marca HMRC poinformował nas, iż nie posiada pani numeru IN. Poproszono również o ponowne wypełnienie formularza odnośnie Pani wyjazdu do Polski. Pani Małgosia wysłała do Pani w związku z tym kilka e-maili. Na żaden z nich nie otrzymała odpowiedzi. Przypuszczam, iż wszystkie nasze e-maile trafiły do pani SPAM-u. Proszę sprawdzić. Oczywiście sprawę uznajemy za priorytetową. Gwarantuję, że otrzyma Pani zwrot, tak szybko, jak tylko to tylko możliwe. Jeszcze raz proszę o sprawdzenie SPAM-u w skrzynce mailowej.

  92. Maciej

    Date: 23/07/10

    Bardzo mila i profesjonalna pomoc, niskie ceny. Polecam, ja sam rozliczam się od dwóch lat. Bez problemowo.

  93. Krzysztof

    Date: 16/07/10

    Opinia, którą wystawiłem poprzednio rzeczywiście dotyczy pracy urzędu, a nie firmy Taxpol. Kontakt z firmą jest dobry i wiem, że firma nie ma wpływu na pracę urzędu.
    Ocena za pracę biura jak najbardziej pozytywna.

  94. Krzysztof

    Date: 15/07/10

    szkoda słów – 11 miesięcy mówi samo za siebie.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 15/07/10

      Panie Krzysztofie, w istocie sprawa ciągnie się bardzo długo. Wszystko wskazuje na to, że HMRC zgubił dokumenty, do czego nie chcą się przyznać. Niestety czasem tak bywa. Trafiło pechowo na Pana. Poniżej streszczam z wew. notatek nasze interwencje:

      27.11.09: list do HMRC z zapytaniem o status aplikacji; 15.12.09: tel. do HMRC, odpowiadają, że brak autoryzacji, autoryzacja jeszcze raz wysłana do klienta; 08.01.10: list do urzędu z ponownym zapytaniem + kopia autoryzacji; 08.01.10: autoryzacja wysłana do CAA Teem; 05.02.10: informacja z HMRC – nie mogą odnaleźć dokumentów klienta; list do IR + kopie wszystkich dokumentów; 05.03.10: tel. do urzędu – sprawa ciągle w toku; 12.03.10: tel. do urzędu – pytanie, co z rozliczeniem, odpowiedź – dzisiaj wysłali do nas list odnośnie klienta; 20.03.10: list z HMRC – proszą o P60 za rok 08/09; 27.03.10: P60 i P45 odesłane do urzędu; 30.04.10: tel. do HMRC – ciągle jeszcze są na etapie otwierania poczty, bo mają opóźnienia i nie mogą udzielić nam żadnej informacji; 24.05.10: kolejny tel. do HMRC – mają opóźnienia w związku z nowym systemem, sprawa ciągle w toku; 09.07.10: tel. do urzędu oraz jeszcze raz wysłane kopie dokumentów, bo twierdzą, że nic nie otrzymali

      Kontynuujemy sprawę do skutku. Jest mi naprawdę przykro, że trwa to tak długo.

  95. Robsonhat

    Date: 13/07/10

    Wszystko zalatwione profesjonalnie dziekuje i pozdrawiam.

  96. Artur Wysocki

    Date: 12/07/10

    Rozliczam się u pani Gosi kolejny rok, jestem zadowolony, chociaż za tak małe rozliczenia powinny być niższe ceny.
    Z całą odpowiedzialnością polecam tą firmę.

    Ps. jak Panie jada na urlopu to dobrze by było aby inne panie na pocztę odpowiadały.
    Jedyny mankament to to że dzwoniłem juą tam kilkanaście razy i nikt nigdy nie odebrał telefonu.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 16/07/10

      Dziękuję za opinię i sugestie. Podczas urlopów będziemy stosować funkcję automatycznych odpowiedzi e-mailowych z informacją o nieobecności danej osoby. Odnośnie telefonów – proszę pamiętać, aby dzwonić w godzinach otwarcia biur: od 11.00 do 19.00, w soboty do 15.00. Zdarza się często, że dzwonicie Państwo do nas przed jedenastą lub w niedzielę, kiedy biura są zamknięte. Jeśli po jedenastej telefon jest zajęty lub nikt nie odbiera, oznacza to, że wszyscy pracownicy są zajęci – zazwyczaj inną rozmową telefoniczną lub bezpośrednią obsługą klientów w biurze. W takim wypadku najlepiej odczekać ok. 10 minut i zadzwonić ponownie (nie dzwonić bez przerwy!). Jeśli sytuacja powtórzy się kilkakrotnie, najlepiej zadzwonić do drugiego biura.

  97. Michał

    Date: 11/07/10

    Szybko, miło i przyjemnie. Polecam TAXPOL LTD.

  98. grzegorz

    Date: 26/06/10

    firma dziala na najwyzszym poziomie, bardzo mila obsluga. rozliczam sie od 3 lat za posrednictwem tej firmy i jestem zadowolony w 100%.moja ocena to 6 ale skala jest do 5-ciu.
    pozdrawiam.(szczegolnie p.Ele)

  99. Joanna

    Date: 01/06/10

    Bardzo dobry kontakt. Szybka obsługa.

  100. Sylwia

    Date: 28/05/10

    Bardzo miła i profesjonalna obsługa.Szybki zwrot podatku (3 dni).Dziękuję bardzo,jestem zadowolona ;-D

  101. Tomasz

    Date: 20/05/10

    Na stronie internetowej piszecie, że szybko rozpatrujecie zwroty podatkowe, a ja czekam już ponad sześć miesięcy i nic. Kolega płacąc mniej w innym biurze otrzymał zwrot po dwóch miesiącach. Czekam na wyjaśnienie tej sprawy.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 20/05/10

      Panie Tomaszu, obawiam się, że nie jest Pan klientem naszego biura. Proszę przypomnieć sobie firmę, która Pana obsługuje. Przypominam, że jest co najmniej jedno biuro w Polsce, zajmujące się zwrotami podatku i które nazywa się bardzo podobnie do naszego. Wiele osób zostało wprowadzonych przez to w błąd.

  102. Bozena

    Date: 20/05/10

    Dzien dobry,

    chcialabym serdecznie podziekowac Pani Karinie Wolnickiej za pomoc w rozwiazywaniu moich problemow z Revenue. Dziekuje za jej wsparcie, ktorego mi udzielila, za zaangazowanie sie w mojej sprawie, ktora spedzala mi sen z oczu. Moja sprawa jest caly czas w toku i czekam na jej pomyslne zakonczenie. Z pewnoscia wierze ze tak bedzie, dzieki zaangazowaniu, doswiadczeniu i profesjonalizmowi Pani Kariny.

    Dziekuje i pozdrawiam serdecznie

  103. Michal

    Date: 14/05/10

    Drugi rok rozliczam sie u was i jestem bardzo zadowolony.Tydzien po tym jak bylem u was sie rozliczyc mam juz pieniadze na koncie.Polecam Was super:) Pozdrawiam.

  104. Daniel

    Date: 09/05/10

    Jestem rozczarowany.Siostra poleciła mi ta firme bo rozliczala sie u was i wszystko odbylo sie bardzo sprawnie.Zwrot podatku otrzymała bardzo szybko.Ja złożyłem dokumenty u państwa w styczniu i do tej pory nie otrzymałem pieniędzy.Poza tym nie podoba mi się że fakt że jeśli samemu się do państwa nie zadzwoni zapytać o jakiekolwiek informacje zwiazane z przedłużajacym się czekaniem na zwrot to państwo sami sie nie pofatyguja aby zadzwonić do swojego klienta który przecież zapłacił waszej firmie za usługe ktora jak do tej pory nie została wykonana.Czekam na zwrot już ponad 5 miesięcy i nie mam pojęcia jak długo jeszcze sobie poczekam ponieważ nikt z taxpolu nie uważa za stosowne mnie poinformowac o tym co się dzieje z moimi pieniędzmi i jaka jest przyczyna zwłoki.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 10/05/10

      Panie Danielu, w istocie nie dzwonimy każdorazowo do klientów, bo jest to w praktyce niewykonalne. Traktuje jednak Pana uwagę bardzo poważnie. Obiecuję, że będziemy informować o naszych działaniach przez e-maile lub smsy. Wszystkie formularze i dokumenty odnośnie Pana sprawy wysłane zostały do HMRC w 3 dni po otrzymaniu aplikacji. 15 kwietnia wysłaliśmy do HMRC list z zapytaniem. Sprawa toczy się swoim, urzędowym, trybem. Nie ponosimy winy za wolne rozpatrywanie sprawy przez Urząd. Możemy tylko wysyłać listy i dzwonić. Jest mi przykro, że sprawa trwa dłużej niż zazwyczaj i mam nadzieję, że szybko zostanie pozytywnie zakończona.

      PS. Właśnie otrzymałem informację, że HMRC wysłał Panu czek już dawno temu. Czek wrócił, ponieważ właścicielem konta jest Pańska siostra, a nie Pan. Wypełnił Pan błędnie nasz formularz.

  105. ADRIAN NORWICH

    Date: 19/04/10

    Dziękuje za pomoc przy zmianie kodu podatkowego,czekałem 8 tygodni ale sprawa była skoplikowana.pozdrawiam

  106. Karolina

    Date: 26/03/10

    Chcialm razem z bratem podziekowac za bardzo mila, szybka i fachowa obsluge wszystkie sprawy, ktore zalatwialismy za posrednictwem pani Gosi zostaly pozytywnie zakonczone.Dziekujemy

  107. Kora

    Date: 23/03/10

    Jestem bardzo zadowolona z usług Taxpolu! Całość zwrotu nieco potrwała, ale to pewnie dlatego, że moja sprawa była trochę skomplikowana. Od początku mojego pobytu w UK miałam problem z naliczanymi podatkami – miałam dwie prace i w obydwu basic tax rate. Sama próbowałam to naprawić dzwoniąc wielokrotnie do HM Revenue, ale jedyne co zrobili to błędnie nadali mi tax code w mojej dodatkowej pracy, pozostawiając mnie na basic w podstawowej. Opisałam tą całą historię i przesłałam razem z moimi dokumentami do Taxpolu. Jakiś czas temu dostałam do wypełnienia formularz od HM Revenue, dzięki któremu w końcu zmienią mi mój tax code w pracy, a dziś przyszedł zwrot podatku! Dziękuję za pomoc! Zdecydowanie polecam Taxpol innym!

  108. Justyna

    Date: 04/03/10

    Czekam prawie miesiace i nikt jeszcze sie ze mna nie skontaktowal, ani nie otrzymalam wplaty na konto. List wyslalam w grudniu a jest juz marzec. Dostalam list potwierdzajacy z HM o wplacie naleznosci na konto agenta, ale pieniedzy nie widac…

    • Taxpol Ltd.

      Date: 05/03/10

      Pani Justyno, prowadzimy przecież regularną korespondencję. Czek z Pani pieniędzmi zrealizował się na naszym koncie w poniedziałek. Dziś dokonaliśmy przelewu na Pani konto. Na naszej stronie wyraźnie informujemy, że zwroty z wykorzystaniem konta agenta trwają dłużej i namawiamy do zwrotów „bezpośrednich” (bezpośrednio na konto klienta). Zwrot powinien pojawić się u Pani do paru dni.

  109. Krzysiek P

    Date: 25/01/10

    Bardzo miła obsługa, rozliczenie podatkowe CIS załatwione bardzo szybko. Na pewno będę ich klientem w przyszłości. Dziękuje i pozdrawiam.

  110. Agnieszka

    Date: 18/01/10

    Dziękuję za profesjonalną obsługę, niskie ceny oraz szybkie załatwienie mojej sprawy! Jestem zadowolona. Polecam serdecznie!

  111. Darek

    Date: 13/01/10

    A co tu można napisać? Rzadko kiedy zdarzało się w Polsce iż obsługa w urzędach była miła. Ostatnimi laty to się zmieniło na lepsze. Panie z biura STRATFORD przeniosły ten pozytywny profil na Angielski rynek. Miło, szybko, profesjonalnie. I jeśli nadal dane mi będzie w tym kraju żyć i pracować, będę z nimi współpracował jak najdłużej. Oraz postaram się aby te panie nigdy się nie nudziły z braku nowych klientów. Pozdrawiam Serdecznie. :-))

  112. Jacek

    Date: 12/01/10

    Nie polecam czekam mija 9 miesiecy i dalej nie otrzymałem zwrotu podatku, Dzwonię kilka razy na miesiąc i ciągle dostaję obietnice, że zwrot będzie niebawem iii… dalej czekam

    • Taxpol Ltd.

      Date: 16/03/10

      Panie Jacku, długi czas oczekiwania w Pańskim przypadku wynika przede wszystkim ze zmiany adresu podczas procedury zwrotu. HMRC wysłał Panu czek 20.10.09, jednak wcześniej zmienił Pan adres nie informując o tym nikogo. Wykonaliśmy w Pańskiej sprawie kilkanaście interwencji (telefonicznych i listownych), wszystkie są odnotowane w HMRC. Mam nadzieję, że cała sprawa zakończy się pomyślnie już niedługo. Leży to również w naszym interesie.

  113. Jarek

    Date: 23/12/09

    Super obsługa. Polecam!!!

  114. Dawid

    Date: 16/11/09

    Zwrot podatku tyle ile państwo obliczyliście po trzech tygodniach nie spodziewałam sie że tak szybko dziękuje bardzo i będę państwa firmę polecać.

  115. Eltur-Trans

    Date: 20/10/09

    Gorąco polecam Taxpol, miła i fachowa obsługa, bardzo dobry kontakt. Napewno bede korzystał z uslug. Dziekuje i pozdrawiam.

  116. Daniel

    Date: 13/08/09

    Nie jestem zadowolony z usług tej firmy, ponieważ na zwrot podatku czekam już 8 miesiąc, nie dostałem tez żadnych wyczerpujących informacji dlaczego tak się dzieje. Pan do którego dzwoniłem miał sie dowiedzieć co w mojej sprawie się dzieje. Obiecywał że zadzwoni na drugi dzień a minął już tydzień i dalej nie mam odpowiedzi. Dzwoniąc ponownie znów nikt nie wie o co chodzi.

    • Taxpol Ltd.

      Date: 14/08/09

      Panie Danielu, Pan również musiał pomylić nazwy firm. Pana nazwisko nie figuruje w naszej bazie danych. W Takspol Ltd telefony odbierają wyłącznie kobiety 😉

  117. Karolina

    Date: 16/07/09

    Wybrałam TaxPol spośród innych firm odzyskujacych podatek, z uwagi na niską prowizje natomiast zastanawiam sie czy to był dobry wybór, ponieważ czekam już prawie 3 miesiace i dowiedziałam sie tylko tyle, ze moje dokumenty zostały złozone w IR. Znajomi w konkurencyjnej firmie zapłacili wiecej ale swoje pieniadze maja juz na kontach 😐

    • Taxpol Ltd.

      Date: 16/07/09

      Pani Karolino, nie jest Pani klientką naszej firmy. Prawdopodobnie myli nas Pani z inną firmą, która nazywa się podobnie.

  118. Andrzej

    Date: 09/07/09

    Miła i profesjonalna obsługa. Bardzo przystępne ceny. Polecam.

  119. Magda

    Date: 24/06/09

    Rozliczałam się w Taxpolu i załatwiałam benefity. Czekałam dość długo ale sprawa została doprowadzona do końca. PAni nie mogła się do mnie dodzwonic, bo podobno zgubiła mój numer. ogólnie mogę polecić

  120. Izunia

    Date: 24/06/09

    Dziękuję bardzo za uslugi! Jestem bardzo zadowolona. Macie nie drogie ceny. Poleciłam was znajomym!! 🙂

  121. Artur Herda

    Date: 22/06/09

    W Taxpol, u Eli, rozliczam sie wraz z zona od kilku lat juz (jeszcze przed powstaniem firmy). Absolutnie najwyzszej klasy profesjonalizm, zawsze wszystko zalatwiane jest na czas i wlasciwie, zwroty podatku, rozliczenia, itd… Kilka lat temu moj contractor nie wplacil podatku za caly rok pracy za 60-ciu podwyko-nawcow. Oglosil bankructwo. WSZYSCY ksiegowi zarowno polscy jak i brytyjscy mowili iz to jest moj problem jesli niedopominalem sie zaswiadczen od pracodawcy i kazdy z nas MUSI wplacic ten podatek. Koledzy (glownie Anglicy) wplacali po okolo 1000 funtow podatku sami!!! Mi wydawalo sie to absurdalne i jedynie Ela zdecydowala sie podjac tej trudnej sprawy. Efekt – nie tylko ja nie musialem placic niewplaconego przez contractora podatku, ale otrzymalem nalezna mi czesc zwrotu. Polecam Taxpol gdyz sa zdecydowanie najbardziej kompetentnym biurem jakie znalazlem w gaszczu wielu niekompetentnych polskich ksiegowych, a na dodatek nie odstraszaja cenami uslug, profesjonalnych uslug musze dodac.

  122. Rafał

    Date: 21/06/09

    Jestem zadowolony. Mila obsługa szybki zwrot podatku. Dziękuję.

  123. bodzio092102

    Date: 01/10/12

    Bardzo miła i profesjonalna obsługa.Goraco polecam jestem bardzo zadowolony pozdrawiam gorąco

Dodaj opinię / Add a review

*

*